top of page
Search

Vikingii

Lupta noastră împotriva sedentarismului social continuă și am decis să adunăm cei mai de seamă războinici să ne ajute. Am format o echipă de neînvins alcătuită din cei mai curajoși vikingi, cavaleri, ninja, spartani și muschetari.


Astăzi vikingii au fost cei mai pregătiți dintre toți și au decis să înceapă „lupta” cu un joc care le poartă numele. Au împărțit participanții în două echipe care s-au poziționat paralel una cu alta, în fața fiecărui membru de „echipaj” a fost așezat câte un „viking”, iar, la distanță egală de cele două echipe s-a pus la mijloc cel mai important om din regat, Împăratul. Pe rând, fiecare războinic a trebuit să arunce cu o baston în „vikingul” din fața adversarilor, fiecare piesă dărâmată reprezenta șansa de a folosi obiectul în cauză pentru protejarea propriului echipaj. O dată cu „nimicirea” ultimului viking al adversarului a urmat cucericea regatului prin prăbușirea împăratului, care a vegheat în mijlocul câmpului de luptă toată „bătălia”. Însă atenția luptătorilor noștri a fost pusă la încercarea în momentul în care s-a înterzis doborârea împăratului în condițiile în care încă mai erau vikingi în „picioare”.


Chiar dacă lupta a fost câștigată de echipajul care a reușit să prăbușească toți vikingii echipei adverse împreună cu împăratul, câștigați au fost toți participanții, indiferent de finalul jocului. Toți cei care s-au implicat în activitate s-au distrat, au râs și au avut parte de un timp recreativ pe placul lor, acest lucru a putut fi observat de toată lumea, dar dintre beneficiile mai puțin evidente putem enumera: dezvoltarea atenției și gândirii strategice, formarea deprinderii de a arunca un obiect într-o țintă și amplificarea spiritului de echipă.


Jocul s-a desfășurat în condiții de siguranță respectând normele și procedurile necesare pentru siguranța tuturor participanților, fiecare a avut bastonul său care a fost dezinfectat înainte de a începe jocul și după terminarea acestuia.


Vikingii au ieșit în față cu această activitate și speră să își creeze cât mai multe echipaje! Cavalerii au făcut un pas în față și au strigat: „Te provoc la joacă!”... acceptăm provocarea lor?!


10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page