#asnatura joc_edited.jpg

Prezentarea proiectului

Proiectul ,,Program sportiv în cartiere” are scopul de a lega  prietenii între participanți, voluntari, colaboratori și sponsori, astfel încât se organizează diverse evenimente sportive benefice pentru întreaga comunitate.

Rolul acestui proiect este perceput cu un scop benefic asupra comunității și a dobândirii unui plus de experiență de către echipă în organizarea unor noi metode de combatere a sedentarismului social.


   Provocarea principală din partea Asociației Asnatura este aceea de a stârni interesul participanților cu metode inedite și de a planifica noi strategii de lucru într-un mod distractiv, alături de ieşenii doritori să participe la jocuri şi activităţi sportive organizate pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ din Municipiul Iaşi.

De asemenea, ne dorim să postăm online pe platforma găzduita de Asociatia ASNATURA - www.asnatura.org - recomandări de activități pentru promovarea proiectului și pentru a facilita  metoda de programare a cetăţenilor pentru a participa într-un număr mult mai mare faţă de anii trecuţi. 

Echipa își ia angajamentul de a organiza evenimente destinate publicului larg (în limita posibilităților)  în perioada - 27.09.2021 - 15.12.2021, organizate cu programare, cu diferite tematici potrivit calendarului de activități pentru toate categoriile de vârstă. Pe terenurile de sport ale unităților de învățământ din Municipiul Iași se vor prezenta voluntari de la Asociația Asnatura și  voluntari SVAIS (Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași), care se vor prezenta doar în regim de necesitate pentru a acorda primul ajutor. 


Precizăm câteva exemple de activități desfășurate pe terenurile de sport:  jocuri și activități sportive (baschet, volei, fotbal, badminton, handbal, tenis de camp, tenis de picior, etc.), karting, concursuri, ștafete, evenimente tematice, jocuri educative -  pentru copii, tineri, adulți, familie cu jocuri de prezentare, de îndemânare, de coordonare, de viteză și de echipă, potrivite pentru toate vârstele cu scopul de a întări relațiile interumane prin diversitate, implicare și socializare.
 Succesul proiectelor noastre au demonstrat faptul că înțelegem procesele și relațiile interne ale partenerilor și că putem livra un proiect fiabil conform cerințelor funcționale și tehnice ale beneficiarilor.

Asociația ASNATURA caută în permanență să găsească diverse metode de promovare a jocurilor și activităților sportive în rândul comunității pentru a-și îndeplini scopul principal de a combate sedentarismul social. Atât în anul 2017, 2018 şi 2019 echipa Asociației ASNatura a organizat jocuri și activități sportive pentru toate categoriile de vârstă.
       Beneficiile proiectelor s-au observat prin numărul mare de participanți  la activități și feedback-ul pozitiv din partea acestora. Indiferent de vârstă, ieșenii au socializat și au interacționat activ alături de voluntarii ASNATURA.

Proiectul  a reușit să adune copii și părinți deopotrivă! Este o nespusă bucurie să vedem pe terenurile de sport copii jucându-se împreună!

Echipa se angajează să asigure organizarea unor evenimente sportive cu scopul de a combate sedentarismul social, astfel încât, să promoveze participarea cetăţenilor ieşeni la activităţi de recreere şi socializare pe terenurile de sport deschise ale unităţilor de învăţământ din Municipiul Iaşi.

Activitățile principale prin care proiectul urmărește creșterea participării populației din Municipiul Iaşi la activităţi sportive,  pentru combaterea sedentarismului social, preconizează rezultate pozitive din punct de vedere fizic, psihic și intelectual. 
Voluntarii Asnatura vor organiza  jocuri de mișcare potrivite pentru intensificarea activității sportive în rândul comunităţii, evidenţiindu-se elementele de bază ale necesităţii sportului. La toate aceste activități vor fi prezenți, dacă este cazul și voluntari SVAIS, care vor asigura prim ajutorul medical. 
   Activitățile desfășurate de echipa Asociației ASNATURA sunt potrivite pentru toate categoriile de vârstă. Prin intermediul acestor activități îi provocăm la joacă pe toți copiii, tinerii, părinții, bunicii, cadrele didactice, ș.a.m.d., care își doresc să socializeze prin activități sportive.