top of page
afis cji a1.jpg

Prezentarea proiectului

   Proiectul „Activități recreative pentru copiii proveniți din familii defavorizate social”, presupune schimbarea mediului în care copiii locuiesc, prin participarea la activități recreative non-formale care să îi ajute pe aceștia să rămână concentrați pe procesul informal de învățare prin joacă.

  Beneficiarii sunt copii din mediul rural, de vârste diferite, de la preșcolari până la elevi de liceu, proveniți din familii defavorizate, în care copiii nu au parte de atenție, de un program structurat, de o alimentație sănătoasă sau de sprijin pentru a învăța. 

   Echipa Asociatiei ASNATURA își dorește să se implice activ în ajutarea acestora cu organizarea unor activități recreative unice de petrecere a timpului liber.

   Avem în vedere un număr de peste 300  beneficiari direcți care vor participa activ la evenimente tematice cu jocuri și activități sportive, planificate de 2 ori/lună, timp de 3 luni, cu o durată minima de 2 ore, per grup de aprox. 50 de participanti/eveniment, din Comunele Movileni și Gropnița din Județul Iași.     Echipa noastră desfășoară activități pentru toate categoriile de vârstă, reușind astfel să adune copii și părinți deopotrivă, având scopul de a combate sedentarismul social!

   Echipa se angajează să asigure organizarea unor evenimente recreative cu scopul de a combate sedentarismul social, astfel încât, să promoveze participarea copiilor proveniți din familii defavorizate social la activități de recreere și socializare. Deoarece aceste persoane au nevoie să se detașeze emoțional de situația actuală, propunem să îi unim prin mișcare, activități pe care nu le-au mai întâlnit, senzații unice și un feedback pozitiv al activităților noastre. 

   Scopul proiectului este de a organiza  activități   recreative   și   de   creștere   a interesului   și comportamentului psihosocial dezirabil la copiii proveniți din familii defavorizate social din Comuna Movileni și Gropnița.

Activitatea fizică și jocurile care se practică în aer liber au un impact puternic și asupra dezvoltării fizice, emoționale și sociale, dar și asupra comportamentului.

   Jocul în aer liber ajută copiii să-și facă prieteni noi și să-și dezvolte viața socială. Este un instrument puternic de socializare care contribuie la creșterea stimei și încrederii de sine, esențială pentru dezvoltarea emoțională. O viață socială bogată în activități recreative contribuie la creșterea stimei și încrederii de sine, esențiale pentru dezvoltarea lui emoțională.

   Provocarea principală din partea Asociației Asnatura este aceea de a stârni interesul participanților cu metode inedite și de a planifica noi strategii de lucru într-un mod distractiv, alături de  toți participanții doritori. 

 Astfel că, pe o perioadă de 3 luni, se vor planifica şi organiza activități recreative în aer liber – concursuri (circuite cu karturi cu pedale, trasee aplicative), ștafete, evenimente tematice (pescuit sportiv, activități de educație rutieră și servicii de suport psihologic), jocuri educative - de construit, de socializare, de îndemânare, de coordonare, de viteză și de echipă, cu un impact social major și pentru persoane cu dizabilități. Vom implica minim 10 voluntari și vom stabili minim șase evenimente  care vor fi organizate de echipa ASNATURA în aer liber destinate copiilor vulnerabili din mediul rural. În funcție de tematica sportivă a evenimentului programat, locul de desfășurare va fi planificat atât la sediul secundar al Asociației ASNATURA aflat în satul Potângeni, din Comuna Movileni, cât și pe imașuri, dar și în apropiere de lacurile satului (ex:Balta Jijioara, Delta Moldovei, etc.); pe terenul de sport din satul Larga-Jijia, dar și pe terenul Liceului Profesional Gropnița.

bottom of page